zilversmeden

zilversmeden

In samenwerking met edelsmid Erik Van den Bulck gaan we zelf een sieraad in zilver smeden.

De deelnemers kunnen proeven van een aantal basistechnieken van de edelsmeedkunst.

We gaan werken met Sterlingzilver (925) en gebruiken geen vooraf gevormde modellen, verloren was of zilverklei…

De handen gaan dus af en toe stevig uit de mouwen om kennis te maken met technieken zoals; smelten, walsen, smeden, draad trekken, zagen, vijlen en solderen.

Om daarmee zo snel mogelijk zelf aan de slag te gaan, en via een combinatie van deze technieken een paar oorbellen, een ring of een hanger te maken. Het is dus aan te raden niet je beste kledij te dragen.

 

Heb je al een ideetje of een ontwerp in gedachten? Fantastisch!

Het liefst breng je al foto’s of tekeningen mee, dan bekijken we samen hoe we tot een haalbaar juweeltje komen.

Heb je helemaal geen idee, ook geen probleem! We zetten je op weg met een aantal realistische voorbeeldjes die je in enkele uren zelf kan leren maken. Of heb je al enige ervaring met een aantal technieken? Ook dan staat het je heelal vrij om een paar uur mee te komen experimenteren en gebruik te maken van de aanwezige materialen met professionele ondersteuning. Het werkstuk kan nadien aangekocht worden aan 1 euro per gram, of wordt kosteloos weer gesmolten. Om een indicatie te geven, het voorbeeld op de foto is een ring van 9 gram.

11
Top

©2018 hetsnuisterhuis.be - dameskledij, decoratie, meubels, workshop zilversmeden,workshop doterra etherische olie, workshop zilverklei , workshop lederbewerking - All rights reserved.

Follow Us

Mailing lijst

Vul uw E-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen
Vul een geldig E-mail adres in.
Email address already subscribed. Continue if you wish to unsubscribe.
Abonneren
Unsubscribe

©2018 hetsnuisterhuis.be - dameskledij, decoratie, meubels, workshop zilversmeden,workshop doterra etherische olie, workshop zilverklei , workshop lederbewerking - All rights reserved.

eCommerce by CubeCart